3 Ocak 2014 Cuma

Ziraat Bankası Tüketici Kredisi İstenen Belgeler, Faiz Oranları ve Başvuru Kanalları

Ziraat Bankası 36 ay vadeye kadar tüketici kredisi kullanma imkanı sunuyor. Ziraat Bankası tüketici kredileri ayda 1 ya da 3 ayda 1 geri ödemeli olarak alınabiliyor. Her türlü nakit ihtiyacı, mal ve hizmet alımları için kullanılabilecek bireysel krediler için uygulanan aylık faiz oranı aylık % 1.19'dan başlıyor. Vadeye göre değişiklik gösteren kredi faiz oranı 24 aya kadar vadelerde % 1.19 olarak uygulanırken, bu vadeden daha uzun ve 36 aya kadar taksitlendirme yapılması durumunda uygulanan aylık kredi faizi % 1.24 olarak gerçekleşiyor.

Ziraat Bankası bireysel tüketici kredisi (ihtiyaç kredisi) kullanmak isteyenlerden istenen belgeler ise şunlar:

Kredi başvuru formunun doldurulması ve şubeye teslim edilmesi, başvuru sahibine ait kimlik belgesinin ibraz edilmesi ve gelir belgesinin şubeye teslim edilmesi. Kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport kabul ediliyor. Bu kimlik belgelerinden birinin aslının başvuru sırasında yanınızda bulunması ve banka yetkilisine gösterilmesi gerekiyor. Bu kimlik belgesinden bankaca bir fotokopi alınarak kredi başvuru dosyanıza ekleniyor. Gelir belgesi olarak iş durumunuza ve çalıştığınız yere göre değişik belgeler istenebiliyor. Buna göre serbest meslek sahipleri bağlı oldukları odadan alınan üyelik belgesiyle vergi levhasını getirerek kredi başvurusu yapabiliyorlar. Emeklilerin SGK kimlik belgesi aslını getirmeleri ve bir fotokopisini bankaya teslim etmeleri ve maaşlarının yatırıldığı banka cüzdanını getirmeleri gerekiyor. Maaşlı çalışanların ücret bordrosu ya da onaylı maaş belgesiyle başvuru yapmaları gerekiyor.

Ziraat Bankası kredi başvuruları bankanın şubelerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Ziraat Bankası kredi başvuruları için kullanılabilecek diğer kanallar arasında Ziraat İnternet Şubesi, Ziraat Bankası ATM'leri, 444 00 00 Telefon Bankacılığı, 4747 SMS Şubesi bulunuyor. Ziraat Bankası internet şubesine kullanıcı üye olanlar (internet şubesi müşterisi olanlar) şifreleriyle internet bankacılığına girerek online olarak kredi başvurusu yapabiliyorlar. Ziraat Bankası ATM'lerinden de kartlı ya da kartsız kredi başvurusu yapmak mümkün. Telefon aracılığıyla kredi başvurusu yapmak isteyenlerin ise 444 00 00 Telefon Bankacılığı numarasını aramaları ya da 4747 SMS şubesine kısa mesaj atmaları yeterli oluyor. Kısa mesaj metnine KREDI yazıp birer boşluk bırakarak TC Kimlik No, kredi tutarı, vade ve aylık net maaşınızı yazarak 4747'ye göndermeniz gerekiyor. Banka tarafından en kısa süre içinde yine SMS ile geri dönüş yapılıyor. Bankanın web sitesini ziyaret ederek de tüketici kredisi başvurusu yapmak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder