30 Ağustos 2016 Salı

Yapılandırma Kaç Taksit? En Son Başvuru Tarihi Ne?

Vergi borçlarının ve cezaların yapılandırılması için son iki aya giriliyor. Vergi borcu yapılandırması için son başvuru tarihi 31 Ekim 2016. Bu tarihe kadar başvuru yapanlar faizlerden kurtulacaklar ve dilerlerse taksit yaptıracaklar.

Kamu alacaklarının yapılandırılmasında 36 aya kadar taksit imkanı sunuluyor. Vergi mükellefleri ve borçlular ödenmemiş borçlarını 36 ay taksitle geri ödeyebilecekler. Ödemeler 2 ayda bir taksit ödemesi şeklinde gerçekleşiyor.

Yapılandırma kapsamına giren borçlar arasında vergi borçları, trafik cezaları, belediye vergileri, bağ-kur, ssk primleri, genel sağlık sigortası (GSS) primleri gibi devlet alacakları bulunuyor.

Yapılandırma uygulamasından faydalanmak için son tarih 31 Ekim. Bu tarihe kadar başvuru yapanların borçlarından faizler gibi bir bölüm düşülecek ve toplam ödenecek borç azalmış olacak. Ayrıca isteyenler 36 aya kadar taksit yaptırabilecek. Böylece geri ödemeler sorun olmaktan çıkacak ve uzun bir zamana yayılacak.

29 Ağustos 2016 Pazartesi

Yarın Bankalar Açık mı 30 Ağustos Tatil mi

Yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak. Bankalarda işi olanların en çok merak ettiği konu ise yarın bankaların açık olup olmadığı. Resmi daireler, belediyeler ve kamu kuruluşları tatil yapacak mı?

30 Ağustos ülkemizde resmi bayram olarak kutlanıyor. Bu nedenle yarın bankalar tatil. Bunun anlamı şu: Bankalar açık olmayacak ve tüm gün boyunca işlem yapmayacak. Banka şubeleri kapalı olacak.

Yarın resmi tatil olduğu için gerek kamu bankaları gerekse özel bankalar kapalı olacak. Kamu kuruluşları, belediyeler, resmi daireler, tapu dairesi, SGK gibi tüm devlet kuruluşları da kapalı. Bunun yanısıra Borsa İstanbul işlem yapmayacak. Bazı büyük şirketler ve özel kuruluşlarda da resmi tatil nedeniyle çalışılmayacak.

Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, TEB, Finansbank, ING Bank, Denizbank, Kuveyt Turk, Odeabank, Burgan Bank, Fibabank gibi özel bankalar yarın kapalı olacak. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Merkez Bankası, Halkbank gibi devlet bankaları da yarın kapalı. Ancak bankaların internet şubelerinde 31 Ağustos sabahında işleme girmek üzere EFT, havale gibi işlemler yapılabilecek. Vergi ve faturalar internet şubesinden ödenebilecek. Eğer zarar etmeyi göze alırsanız 30 Ağustos günü internet şubelerinden döviz alım satımı da yapabilirsiniz.